Så jobbar vi med rekrytering av forskningspersoner

Så fungerar Trialys rekrytering av forskningspersoner

80-85% av alla kliniska studier misslyckas med att möta sina deadlines, och brister i rekryteringsprocessen är den vanligaste orsaken. Samtidigt växer de administrativa kraven på forskare. Trialys mål är en smidig rekryteringsprocess, utan tidskrävande extrauppgifter eller administrativt krångel. Så här gör vi för att lyckas!

Trialy matchar lämplig kandidat med rätt forskningsstudie

Trialys digitala rekrytering kan beskrivas i tre steg:

  • Når ut till den målgrupp som stämmer överens med studiens profil
  • Matchar varje deltagaransökan mot studiens behörighetskrav
  • Filtrerar fram lämpliga studiedeltagare som sedan kan inkluderas i studien


Smart digital annonsering

Trialy sprider kunskapen om nya kliniska studier på plattformar där flest människor finns. Vi har en mångårig erfarenhet av marknadsföring på digitala plattformar och sociala medier och har en väl utarbetad modell för att skapa engagemang kring forskningsstudier. Med hjälp av våra annonseringsverktyg kan vi snabbt ringa in den målgrupp som passar studiens kravprofil.

Varför annonsering via sociala medier?

Idag använder 90% av alla svenska sociala medier, och varje år omfördelar organisationer och företag resurser från traditionell till digital annonsering. Och det finns goda anledningar till det – Forskningskliniker som redan har bytt till Trialy uppskattar att vår annonsering är upp till 8 gånger så kostnadseffektiv jämfört med de annonser i tryckt press som de betalade för tidigare.

Tack vare Trialys matchningssystem kan våra samarbetspartners vara säkra på att ansökningarna som går igenom filtret matchar studiens kriterier, vilket gör att de sparar värdefull tid. Vi har även möjlighet att erbjuda ett representativt urval på demografisk eller hälsorelaterad data.

En trygg och säker rekryteringsprocess

Det är viktigt att både forskaren och studiedeltagaren känner en trygghet vad gäller datahantering av personuppgifter under rekryteringsprocessen. Därför är vi noggranna med att våra processer är i enlighet med GPDR.