Namnlös design (21)

Rekrytering av friska forskningspersoner till studie om diabetes

Översikt

Målgrupp: Friska personer med lågt vätskeintag
Geografisk område: Skåne
Datum: 2018 – pågående
Samarbetspartner: Lunds Universitet, Region Skåne

Trialy har sedan 2018 samarbetat med en forskningsstudie inom Lunds universitet som undersöker om man genom att bara dricka vanligt vatten kan minska risken för diabetes. I studien söker forskarna deltagare i åldrarna 20-75 boendes i Skåne som har ett genomsnittligt lågt dagligt vätskeintag. Deltagarbesöken genomförs på Kliniska Forskningsenheten i Malmö. 

Med anpassad digital annonsering nådde Trialy snabbt ut till studiens målgrupp inom Skåne-området. Annonserna visades framför allt på sociala medier och har hittills nått över 400 000 skåningar! De ansökningar som kommer in ”pre-screenas”, dvs. sorteras som matchad och icke-matchad. Deltagarna informeras direkt om de går vidare till nästa steg. 

Under samarbetet har Trialy bidragit till ökad och stabil rekrytering av forskningspersoner till studien. Med hjälp av kontinuerlig kontakt mellan forskargruppen och Trialys projektledare har vi tillsammans säkerställt att ansökningarna som samlats in motsvarat forskargruppen kapacitet att hantera dem. Forskargruppen nämner även att en fördel med Trialy är att de kommer i kontakt med en större variation av forskningsdeltagare än när de har rekryterat på egen hand. 

Läs om fler tidigare rekryteringsprojekt.

Har du behov av rekrytering av forskningsdeltagare?

Varmt välkommen att höra av dig till oss på Trialy! Vi ser fram emot att hjälpa er att genomföra er studie. 

Email: kontakt@trialy.se
Telefon: 0735 08 27 54