Kolhydraters effekt på IBS-symptom

10 March,2021 to 1 January,2023
Sahlgrenska Universitetssjukhuset - Göteborg Behandlingsstudie för IBS

Kolhydraters effekt på symptom vid Irritable Bowel Syndrome (IBS)

Lider du av IBS med diarrébesvär och vill delta i en interventionsstudie om kostens betydelse vid IBS? Vi vill undersöka effekten av en diet med låg halt kolhydrater under två veckors tid och sedan utvärdera återinförandet av en av två olika kolhydrater under en vecka (vilken det blir avgörs genom lottning).

I studien ingår en så kallad barostatundersökning där man mäter känsligheten i ändtarmen genom att placera en ballong i ändtarmen som försiktigt blåses upp stegvis.

I studien kommer du även att vid två olika tillfällen (före och efter dieten) att få svälja en kapsel (2,5 cm) som mäter gasproduktionen i dina tarmar. Undersökningar görs på ett säkert sätt och kommer att utföras av utbildad vårdpersonal.

Deltagande

Under studien kommer du att få hemlevererans av all mat du behöver för 3 veckor. Du kommer att behöva besöka sjukhuset totalt 6 gånger varav 4 gånger är för undersökningar (30 min - 4 timmar) och 2 gånger (ca 15 min) endast för att lämna tillbaka material.

Svara i formuläret nedan så får du direkt svar på om du lämpas för studien eller ej. Om du matchar kriterierna kommer du att kontaktas av ansvarig forskare inom kort.

Ansökningsformulär - Kolhydraters effekt på IBS

Ansökningsformulär - Kolydraters effekt på IBS

* märken är obligatoriska

Kontaktformulär
Forskningskriterier
Samtycke
33.333333333333% Complete

Kontaktformulär

Förnamn *
Efternamn *
E-post *
Telefon

Trialy är ett företag baserat i Göteborg. Vi tillhandahåller tjänster till forskningskliniker och sponsorer och kopplar samman dem med lämpliga patienter och forskningspersoner.


© 2023 Trialy | All Right Reserved.