Studie om behandling av depression med Omega-3

10 January,2020 to 30 April,2023
Lund Kostnadsfri behandling

Översikt

Psykiatriforskning Skåne söker nu deltagare till en klinisk forskningsstudie där det undersöks om Omega-3 fettsyror i kapselform som tillägg till ett sedvanligt antidepressivt läkemedel har en antidepressiv effekt. Syftet med studien är att testa om detta är en effektiv behandling hos vissa individer med depression och om man med blodprov kan förutsäga vem som ska svara på behandlingen.

Vi söker dig som:

  • Är mellan 18-80 år
  • Behandlas med läkemedel mot depression sedan minst 6 veckor tillbaka men har kvarstående depressiva symptom
  • Är beredd att över 8 veckor komma på tre besök vid forskningsmottagningen i Lund samt att ta studiepreparatet dagligen
  • Bor i Skåne

Under studien kommer du att få träffa en läkare vid psykiatrin. Besöken och behandlingarna kommer vara kostnadsfria. Du kan närsomhelst avbryta ditt deltagande i studien. Studien kommer att pågå i 8 veckor och kommer innefatta totalt 3 besök vid forskningsenheten på vuxenpsykiatriska kliniken i Lund. Vid varje besök ska du lämna blodprov. Studien är godkänd av etikprövningsnämnden. Vid frågor kring studien är Du välkommen att kontakta Psykiatriforskning Skåne: E-post: psykiatriforskning@skane.se Tel: 046-17 48 01 eller 072-463 64 06

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig. Du får direkt ett e-postmeddelande som berättar om du uppfyller de första kriterierna för studien eller ej. Informationen behandlas med sekretess. Forskarteamet kommer sedan att kontakta dig, antingen via telefon 046-17 48 01 eller 072-463 64 06 eller via mail. OBS! Det händer att mailen hamnar i skräppost-mappen, så håll gärna koll där.

Personuppgiftspolicy

I följande länk kan du läsa om Trialys personuppgiftspolicy och hur vi hanterar personlig data: Personuppgiftspolicy

Ansökningsformulär - Omega 3

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig. Du får direkt ett e-postmeddelande som berättar om du uppfyller de första kriterierna för studien eller ej. Informationen behandlas med sekretess.

* märken är obligatoriska

Kontaktformulär
Kriterier
Samtycke
33.333333333333% Complete

Kontaktformulär

Förnamn *
Efternamn *
E-post *
Telefon